Arad: AUDIO Timpi de așteptare-record la frontiera de vest: 10 ore ca să se iasă din România

Timpii de așteptare la ieșirea din România pentru camioanele mai mari de 7,5 tone cresc tot mai mult la frontiera de vest. În loc să scadă, timpii de așteptare au ajuns, marți dimineață, la punctul de trecere a frontierei Nădlac2, de pe autostrada Nădlac-Arad, la mai bine de 10 ore.

Imagine
Conform aplicaţiei de pa pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă 600 de minute pe sensul de ieşire din România, însă șoferii se plâng că stau chiar și mai mult. La Nădlac2 sunt deschise patru artere pentru traficul greu. Camioanele sunt parcate pe banda de urgență sau pe banda 1 a autostrăzii, ceea ce creează dificultăți în circulația generală către frontieră. Coloana de camoane are cca 14 km.
Tot în Arad, la Nădlac I, şoferii de camioane trebuie să aştepte o oră, iar la Vărșand, 2 ore.
Conform POliției de Frontieră Arad, doar la Nădlac 2 au fost verificate, la ieşirea din ţară, în ultimele 24 de ore, 1.700 de camioane.
Pagina de internet a Poliţiei de Frontieră menţionează aceleaşi cauze, precizate şi luni, pentru timpii mari de aşteptare, respectiv „număr mare de mijloace de transport marfă prezentate la control”, după ce săptămâna trecută au existat 2 perioade în care circulația traficului greu a fost interzisă prin Ungaria, şi faptul că „autorităţile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunţite asupra fiecărui mijloc de transport”.
Într-un comunicat de presă remis, luni, de Poliţia de Frontieră, mai menţiona că, ‘începând cu 1 noiembrie, autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor pentru sancţiunile contravenţionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de către conducătorii mijloacelor de transport marfă”.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online care monitorizează traficul, de pe site-ul instituţiei, politiadefrontiera.ro, astfel încât să aleagă pentru ieşirea din ţară un punct unde nu sunt timpi mari de aşteptare pentru control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.