Arad: AUDIO Un nou parc de 4,7 ha, amenajat de către Primăria Municipiului Arad. Investiția, circa 2 milioane de euro, în cea mai mare parte bani europeni

Un nou parc va fi amenajat în municipiul Arad, contractul de finanțare fiind semnat, miercuri, decătre primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț,”investiţia, care se va realiza în zona podului spre Subcetate, prevede realizarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete, mobilier urban, parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu, gazon şi se va realiza un sistem de irigaţii”.

„Am semnat astăzi contractul de finanţare prin care vom crea un parc de 4,7 ha în municipiul Arad. Arădenii se vor putea bucura de încă un loc de relaxare şi de petrecere a timpului liber. Continuăm investiţiile pentru Arad şi pentru creşterea confortului arădenilor”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Valoarea investiţiei este de peste 2 milioane euro, din care 98% sunt foduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional Regional, axa 4.

Urmează licitația și dacă nu vor fi probleme, atunci lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor, urmând să fie gata în 12 luni de la începerea investiție.

Anunțul vine dupăce primăria a anunțat, ieri, că va amenaja un alt parc, în centrul cartierului Gai, dar și unele spații verzi din cartierul Aurel Vlaicu.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad

Arad: AUDIO Primăria Municipiului Arad amenajează spații verzi de circa 500.000 lei, printre care un nou parc într-un mare cartier. Ce se mai face