Arad: Minor de 16 ani, acuns sub o pătură, pentru a fi scos ilegal din țară. Cine l-a ascuns 

Un minor, care era ascuns sub o pătură, între banchetele din spate ale unui microbuz, pentru a fi scos ilegal din țară, a fost descoperit a fost descoprit decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la frontieră s-a prezentat un cetăţean român în vârstă de 33 de ani, care conducea un microbuz cu numere de Germania, în care se aflau mai multe persoane.

Ca urmare a analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit între banchetele din spate, sub o pătură, un tânăr. În urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză este cetățean român minor, în vârstă de 16 ani și este fiul şoferului.

La cercetări, tatăl minorului a declarat că a recurs la aceasta metodă întrucât nu posedă procură notarială din partea mamei, pentru a-şi scoate fiul din ţară şi că dorea să ajungă împreună cu acesta în Germania.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi complicitate la trecere frauduloasă a frontierei de stat.