Arad: AUDIO VIDEO FOTO Ziua Armatei Române, defilare militară însoțită de 2 elicoptere militare. Urmează retragerea cu torțe a militarilor, în centrul Aradului

Ziua Armatei României este sărbătorită, vineri, la Arad, prin mai multe evenimente de mai mare amploare decât în alți ani.

ARADCU 00 MILITARI ZIUA ARMATEI ROMANE MILITARI VI25OCT

Ziua Armatei României este sărbătorită, vineri, la Arad, prin mai multe evenimente de mai mare amploare decât în anii trecuți.Mai multe detalii în linkul următor. https://realitateadearad.net/index.php/2019/10/25/arad-audio-video-foto-ziua-armatei-romane-defilare-militara-insotita-de-2-elicoptere-militare-urmeaza-retragerea-cu-torte-a-militarilor-in-centrul-aradului/

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 25 octombrie 2019

Primul moment al zilei a început la 08.30, la Monumentul Eroilor de la Păuliș, unde s-a dat eroice lupte în cel de-al 2lea răboi mondial. Păuliș este locul în care, în urmă cu 75 de ani s-au purtat eroicele lupte în urma cărora eroii Detașamentului Păuliș au reușit să apere, în cel de-al Doilea Război Mondial, Defileul Mureșului, suveranitatea și integritatea României în fața trupelor hortyste, de 10 ori mai numeroase și mai bine înarmate. La monument au avut loc deja defilări ale militarilor din Cetatea Aradului, însoțite de zborul a 2 elicoptere militare.

Conducerea Armatei României a fost reprezentată decătre șeful Instrucției Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Colonel Florin Ștefănescu.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația șefului Instrucției Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Colonel Florin Ștefănescu.

Parlamentul României a fost reprezentat decătre președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația președintelui PSD Arad, depuatul Dorel Căprar.

 

Ceremoniile continuă la ora 11 cu un ceremonial la Monumentul Ostaşului Român, în Piaţa Avram Iancu, din centrul Aradului, și se încheie cu retragerea cu torțe a militarilor pe traseul Platoul din fața Palatului Administrativ – B-dul Revoluției (sensul de mers Podgoria – Teatrul Ioan Slavici) – P-ța Avram Iancu – Str. Nicolae Bălcescu – Podul Decebal – Cetate. Retragerea are loc cu începere de la ora 19.00.

Peste tot participă miitarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu GOLESCU”, cantonați în Cetatea Aradului.

Arad: FOTO AUDIO VIDEO Retragerea cu torțe a militarilor din Cetatea Aradului: spectacol de lumină, precizie și disciplină