Arad: Bibliotecă mai mare pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad. Noul spațiu va găzdui 25.000 de volume și reviste de specialitate

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a inaugurat, miercuri, un nou spațiu al bibliotecii, după cel deschis în anul 2016. Noul spațiu a fost binecuvântat printr-o slujbă de sfințire oficiată de cei doi ierarhi arădeni, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei și Preasfințitul Episcop-vicar Emilian Crișanul, informează pagina de internet a Arhiepiscopiei Aradului, arhiepiscopiaaradului.ro.

Imagine

Imagine

Imagine

Conform Protos. lect. dr. Nicolae M. Tang, „acest nou spațiu va găzdui 25.000 de volume și reviste de specialitate, precum și colecții ale revistelor teologice din țară și străinătate. În cadrul bibliotecii va fi organizat și un fond de carte teologică veche. La acestea se adaugă și biblioteca computerizată cu acces la baze de date internaționale”.

După slujba de sfințire a bibliotecii, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt arătând că însuși numele universității ne îndeamnă la înălțare, ori spațiul unei biblioteci este tocmai cadrul adecvat pentru elevarea culturală și spirituală. La aceasta se adaugă și semnificația zilei de 4 decembrie prin prăznuirea Sf. Ioan Damaschin, mare Părinte al Bisericii, sistematizatorul învățăturii celei drepte, familiar cu tot ceea ce a însemnat carte și știință pentru perioada aceea.

În încheiere, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a conferit câteva Diplome de excelență, în semn de distinsă apeciere pentru performanțele academice obținute în anul universitar trecut, cadrelor și studenților teologi arădeni.

Organizarea și punerea în folosință a noului spațiu al Bibliotecii Facultății de Teologie din Arad este un proiect al părintelui decan Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, care de la preluarea mandatului de decan a făcut o permanență din acest proiect.

Sursa info și foto: http://www.arhiepiscopiaaradului.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.