Arad: VIDEO Scandal în jurul bradului de Crăciun și mozaicul din centrul Aradului

Scandal la Arad, în jurul bradului de Crăciun. Mozaicul emblemă din oraș, aflat în fața Palatului Administrativ, este tot mai distrus. Dacă în 1989, aici au stab TAB-urile care apărau Comitetul Județean al Partidului Comunist Român, în perioada de libertate, tot aici au avut loc mai multe proteste, târguri și concerte, iar într-o perioadă zona era preferata celor care foloseau skatebord-uri.  Macaraua de mare tonaj, adusă pentru înalțarea bradului de Crăciun, a fisurat mozaicul și mai mult.

ARADCU 00 MOZAIC

Scandal la Arad, în jurul bradului de Crăciun. Mozaicul emblemă din oraș, aflat în fața Palatului Administrativ, este tot mai distrus. Dacă în 1989, aici au stab TAB-urile care apărau Comitetul Județean al Partidului Comunist Român, în perioada de libertate, tot aici au avut loc mai multe proteste, târguri și concerte, iar într-o perioadă zona era preferata celor care foloseau skatebord-uri. Macaraua de mare tonaj, adusă pentru înalțarea bradului de Crăciun, a fisurat mozaicul și mai mult.

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 4 decembrie 2019

 

Placarea cu mozaic a platoului din fața Palatului Administartiv din Arad a fost finalizată în 1988, cu un an înainte de Revoluție. Esre lucrarea arhitectului Miloș Cristea, printre altele, singurul arhitect român cu 4 premii naționale ale Uniunii Arhitecților, și unul dintre cei care a luptat de-a lungul anilor pentru păstrarea patrimoniului orașului. Fiul acestuia, Claudiu Cristea, își aduce aminte de migala cu care tatăl său a conceput întreaga structură.

Primăria Arad, care spune că siguranța oamenilor care merg să vadă bradul este foarte importantă, motiv pentru care s-a apelat la macaraua de mare tonaj, a anunțat că în 2020 va înlocui mozaicul complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.