Arad: Ce măsuri ia Guvernul în cazul Aradului, unde prefectul și subprefectul sunt în concendiu medical: înfiinţează un nou post de subprefect  și trimite o echipă de medici în control

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi, în urma unei videoconferinţe cu prefecţii, că în judeţul Arad se va înfiinţa un post de subprefect, în contextul în care atât prefectul Florentina Horgea, cât şi subprefectul Vasilică Damian sunt în concediu medical.

După însănătoşirea prefectului și a actualului subprefect, se va reveni la structura iniţială, pentru că Guvernul nu vrea să încărce statul de plată cu două funcţii de subprefect, a mai declarat ministrul Marcel Vela, după ce a fost înştiinţat că atât prefectul, cât şi subprefectul de Arad se află în concediu medical, din cauza unor viroze.
Ministrul a precizat că va aborda cu seriozitate această problemă „gravă” din judeţul Arad, astfel încât nu doar procesul electoral să decurgă normal, cât şi activitatea specifică instituției.
„Să vă anunţaţi cei doi colegi că voi trimite o echipă de medici de la Direcţia Medicală şi de la Policlinica din Oradea să-i ajutăm, că poate au primit o medicamentaţie greşită. Deci, Ministerul de Interne mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistenţă medicală celor doi colegi, astfel încât ei să revină cât mai repede la obligaţiile profesionale, administrative, guvernamentale şi chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientaţi doi viruşi în Arad exact să atace prefectul şi subprefectul şi ei să cadă subit într-o boală”, a mai declarat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.
Prefectul de Arad, Florentina Horgea, și subprefectul Vasilică Damian, au intrat în concediu medical cu câteva zile înainte de vehiculata schimbare din funcție a celor 2.
Florentina Horgea, care este prima femeie prefect al Aradului, a fost numită în funcție pe data de 07 iulie 2017. Vasilică Damian a fost numit subprefect pe data de 5 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.