Arad: Ce măsuri s-au luat pentru ca românii care intră în țară pe jos, pe la Nădlac 1, să nu mai străbată tot pe jos orașul Nădlac, creându-le localnicilor teama de răspândire a noului coronavirus

Primarul orașului Nădlac din județul Arad, Ioan Radu Mărginean, a anunțat, sâmbătă, pe contul său de Facebook ce decizii s-au luat pentru a limita accesul în localitate pentru persoanele care trec frontiera pe jos.

Până se va rezolva de către autoritățile centrale problema cetățenilor care tranzitează pe jos vama și orașul Nădlac, pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19 în rândul cetățenilor orașului, Consiliul Local pentru Situații de Urgeță Nădlac a decis formarea unor echipe din cadrul personalului Primăriei care supraveghează punctul de ieșire din Nădlac 1 între orele 08.00 – 20.00 și anunță Poliția Locală despre persoanele care ies din vamă pe jos. Aceste persoane sunt transportate, cu acordul lor, cu o dubă tractată de un tractor și însoțite de Poliție până la gara Nădlac. Duba se dezinfectează după fiecare transport, asigură primarul, care a postat și fotografii pe contul său de Facebook.

„La nivel local am luat această măsură pentru a ne proteja cetățenii de aceste persoane care trec pe jos prin oraș, care pot prezenta un risc de transmitere a virusului Covid 19. În ceea ce ne privește pe noi ca autoritate locală am făcut tot ce este omenește posibil pentru rezolvarea acestei situații. Problema nu este rezolvată în totalitate deoarece cu trenul circulă și alte persoane. Speram să primim cât mai repede sprijin de la autoritățile centrale”, mai spune primarul Ioan Radu Mărginean.

Pe de altă parte, primarul din Nădlac a anuțat că a vorbit la telefon cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care i-a dat toate asigurarile ca problema va fi rezolvata cat se poate de repede.

Primarul orașului Nădlac, din județul Arad, Ioan Radu Mărgunean, a cerut, vineri, închierea punctului de trecere a frontierei Nădlac 1, de pe DN7, pentru accesul mașinilor mici și al persoanelor care circulă pe jos, dupăce în ultimele ore zeci de cetățeni români trec frontiera pe jos, iar odată ajunși în oraș crează stare de temere. DE asemenea, edilul cere și suplimentarea forțelor de poliție, în condițiile în care Poliţia Locală din Nădlac este deja mobilizată pentru o serie de activităţi, cum ar fi paza centrului de carantină sau a altor obiective.

Oamenii care trec frontiera pe jos sunt asimtomatici și ar trebui să meargă în autoizolare la domiciliu în județele lor. Doar că ajunși în Nădlac merg în magazine ca să-și cumpere de mâncare, iau masa în parcul central, merg la gară sau caută autobuze ori mașini de ocazie.

Se bănuiește că oamenii circulă cu taxiuri sau microbuze prin Austria și Ungaria, iar apoi la frontiera cu România intră în țară pe jos pentru că cetățenii străini care îi transportă nu pot intra în țară.

Edilul a postat pe Facebook un apel către localnici să fotografieze grupurile de persoane care trec prin oraş şi se opresc la magazine. Pe de altă parte, locuitori din Nădlac au lansat o petiţie online, prin care strâng semnături pentru închiderea PTF Nădlac I.