Arad: Cea de-a 5a ediţie a campaniei „Conferinţele Centenarului” are loc vineri. Este dedicată lui Silviu Dragomir, secretarul Marii Adunări Naționale de la 1 Decembrie 1918

Ceade-a5a ediţie a campaniei „Conferinţele Centenarului” are loc vineri, 28 septembrie, la Biblioteca Judeţeană A.D. Xenopol din Arad.

Invitat este prof. univ. dr. Sorin Domiţian Şipoş, de la Facultatea de Istorie și Relații Internaționale și directorul Școlii Doctorale în Istorie de la Universitatea din Oradea.
Tema conferinței este „Silviu Dragomir și cercetarea mișcării naționale a românilor din Transilvania“.
Silviu Dragomir (1888 – 1928) a fost academician, istoric, om politic și membru titular al Academiei Române. A participat la Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, unde a îndeplinit funcția de secretar. După Marea Unire a fost de mai multe ori ministru.
Moderatorii evenimentului vor fi prof. univ. dr. habilit. Corneliu Pădurean de la Universitatea „Aurel Vlaicu“ și dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol“.
Conferinţa are loc vineri, 28 septembrie 2018, în sala „Astra“ de la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“, din municipiul Arad, cu începere de la ora 12. Intrarea este liberă.
Conferinţele Centenarului, care sunt organizate decătre Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură, vizează la evocarea unor evenimente şi personalităţi istorice care au contribuit la realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.