Aradul de poveste: A început cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Povești „Magia Cuvântului”

Aradul a ajuns de poveste… Ceade-a 7a ediţie a Festivalului Internaţional de Poveşti „Magia Cuvântului”, a început joi la Arad şi ţine până pe data de 1 octombrie.

Festivalul aduce în oraş Povestitori renumiți percum Craig Jenkins din Marea Britanie, Claude Delsol din Franța, Hans Laurens din Danemarca și Adriana Ene din București- România, care vor umple Aradul de povești minunate.

Conform actriţei Giorgiana Elena Popan,spectacolele, care sunt atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, se desfăşoară atât în oraș cât și în județ.

”Vom susține spectacole atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, așadar toți arădenii sunt poftiți să oprească timpul în loc și să stea cu noi în festival ….la o poveste”, a declarat actrița și povestitoarea Giorgiana Elena Popan.

”Dorim să dezvoltăm gustul pentru lectură, iubirea și respectul pentru istoria neamului nostru și prin intermediul poveștilor. Fiind un an foarte important în istoria țării noastre vom susține un spectacol închinat României Centenare intitulat ” Povești de acum 100 ani” la Palatul Cultural Arad, în minunata sală de concerte a Filarmonicii de Stat Arad.” mărturisește directorul festivalului, bibliotecar Mihaela Blaga.

Vineri, spectacolele au loc la Domeniul Lupaş, la orele 10.30-12 şi în Sala Festivă a Colegiului Naţional Moise Nicoară din Arad între orele 18-19 şi 19-20.

Sâmbătă, festivalul este la Muzeul Memoria „Ioan Slavici” Şiria între orele 10.30-12, dar şi la Muzeul din Lipova, între orele 18-19.30.

Duminică, pe scena Filarmonicii din Palatul Cultural din municipiul Arad, va avea loc spectacolul „Poveşti de acum 100 de ani – România Centenară”, între orele 18-19.30.

Luni, manifestarea va avea loc la Muzeul de Etnografie şi Folclor „Colecţia Maria Aftincăi” din comuna Vladimirescu, între orele 13-14.

Festivalul este organizat decătre Biblioteca Județeană ” Alexandru D. Xenopol” Arad, alături de Consiliul Județean Arad și Asociația ”Magia Cuvântului” Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad , Casa Corpului Didactic” Alexandru Gavra” Arad și Complexul Muzeal Arad.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.