Arad: Cea mai veche piesă folosită în mod constant la Maternitatea de stat din Arad a fost schimbată. Avea circa 80 de ani

O lampă folosită într-una din cele 5 săli de operații ale secției de obstretică-ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost schimbată după apoximativ 80 de ani de funcționare. Era cea mai veche piesă folosită în activitatea de zi cu zi a materinității de stat din Arad.

Lampa veche de circa 80 de ani a fost schimbată încadrul unei campanii comune ale mai multor asociații civice cu Consiliul Județean Arad, care administrează spitalul județean.

Lampa a fost folosită în mod continu în ultimii circa 80 ani, fiind foarte rezistentă, dar și foarte mare. De-a lungul timpului a avut avut nevoie doar de schimbarea becurilor. Valorea noii lămpi este de peste 30.000 lei.

Campania de sprijin a actului medical este rezultatul parteneriatului dintre Consiliului Județean Arad și Asociația Aradensis a Cavalerilor Templieri cu ajutorul unui lanț de hipermarketuri (PROFI), iar valoarea investiției în această etapă este de peste 105 de mii de lei.

Lucrările au mai cuprins înlocuirea gemurilor vechi, reparații geamuri, casa scărilor și holuri, zugrăveli, achiziționare si montare plasa de insecte.

Aceasta este a patra mare lucrare desfășurată de templieri în spitalele orașului Arad, după renovarea a două saloane ale aceleiași maternități, în ianuarie 2016, respectiv a altor două saloane ale Secției de Pediatrie, un an mai târziu și lucrările din 2017.

Conform vicepreședintelui Consiliui Județean Arad, Sergiu Bîlcea, Consiliul Județean îi invită pe cât mai mulți arădeni să se implice în astfel de campanii și, de această dată, Consiliul a dublat suma pe care partenerul privat a pus-o la dispoziție pentru lucrări.

„Astăzi am pensionat lampa de 80 de ani din sala de operații a Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean! Sute de mii de copii arădeni au văzut lumina zilei sub această lampă, care mi-aș dori să ajungă într-o secție de muzeu a medicinii arădene. De astăzi, ea, care a fost martorul celor mai mari bucurii, trece într-un repaus binemeritat și este înlocuită de o lampă scialitică Pentaled modernă, nou-nouță. Să fie și ea cu noroc! Mulțumesc Asociației Aradensis a Cavalerilor Templieri OSMTH pentru colaborarea cu Consiliul Județean, în acest proiect frumos și necesar!”,  a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.