Arad: Cei 2 elevi care au consumat subsanțe interzise la școală au pierdut bursa și s-au ales cu nota scăzută la purtare

Cei 2 copii de 15 și 16 ani de la un Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret din municipiul Arad, care au ajuns la spital, dupăce au consumat substanței interzise chiar în școală, au pierdut bursa profesională în valoare de 200 de lei pe lună și s-au ales cu nota scăzută la purtare.

Conform directorului Liceului Tehbologic UCECOM Spiru Haret Arad, Ioan Toncean, „s-au discutat abaterile în Consiliul profesoral, au fost mustrați în fața Consilului. Li s-a scăzut nota la purtare, la băiat la nota 8, la fată la 7”.

„Li s-a reținut bursa profesională pe care o au ei pe luna februarie și li se mai reține și pe martie și pe aprilie. Sunt elevi în clasa 9a, învățământ obligatoriu. Avem grjă de ei, s-a discutat cu părinții. Ei sunt la școală în acest moment”, a mai declarat directorul Liceului Tehbologic UCECOM Spiru Haret Arad, Ioan Toncean.

Cazul este la procurorii DIICOT Arad, dar încă nu au ajuns rezultatele analizelor pentru a stabili exact substanțele consumate. Dacă se va constata că a fost vorba de droguri, bărbatul de 21 de ani care le-a vândut substanțele celor 2 elevi ar putea fi arestat. În acest moment, este cercetat în stare de libertate.

Tranzacția a avut loc chiar în școală, traficantul trecând de paza liceului pentru că este mai mic de statură și are o înfățișare mai tinerească.