Arad: Cei mai mulți cetățeni străini în situații ilegale, în Timiș și Arad

Cei mai mulți cetățeni străini în situații ilegale au fost descoperiți în județele Timiș și Arad arată un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

 
Conform raportului, poliţiştii de imigrări au depistat, în prima jumătate a lunii decembrie, 147 de cetăţeni străini în situaţii ilegale, fiind executate misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru 40 dintre aceştia.
 
Pentru 25 s-au întocmit documente necesare aceluiaşi scop şi au fost sancţionaţi reprezentanţii a 22 de de societăţi comerciale cu amenzi în valoare 278.000 de lei pentru nerespectarea regimului juridic aplicat străinilor angajaţi.
 
Conform Inspectoratului General pentru Imigrări, cei mai mulţi au fost depistaţi în judeţul Timiş şi pe raza de competenţă a judeţului Arad şi a municipiului Bucureşti. 60 dintre ei nu mai aveau drept de şedere pe teritoriul României, iar 22 desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale.
 
Din totalul persoanelor depistate, 20 au primit decizii de returnare, 17 au fost puse în legalitate, 36 au solicitat o formă de protecţie internaţională, iar pentru celelalte s-au dispus alte măsuri, se arată în comunicat.
 
De asemenea, poliţiştii au aplicat cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 62.500 de lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.