Arad: Cerere fără precedent la Primăria Municipiului Arad. La mijloc se află bani mulți

Cerere fără precedent primită decătre primăria municipiului Arad din partea Ministerului Finanţelor Publice.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „printr-o adresă oficială înaintată Primăriei Municipiului Arad, li se cer reprezentanţilor administraţiei locale date cu privire la veniturile anilor 2018-2019 şi destinaţia excedentului bugetar la 31 decembrie 2018”.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, se gândeşte la ce e mai rău.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț: „este pentru prima dată în istoria administraţiei locale”

„Am primit o adresă prin Trezoreria Arad de la Ministerul Finanţelor. Este pentru prima dată în istoria administraţiei locale în care suntem întrebaţi de către Guvernul României de soarta excedentului bugetar, de investiţiile pe care le facem din acesta şi cum sunt ele gândite. Această solicitare ne ridică un mare semn de întrebare, de mirare si de atenţionare ca nu cumva sa-i aducă gândul să mai taie ceva bani din bugetul arădenilor. Pentru că aşa cum ştiţi, în ultimii ani, de fiecare dată când a venit câte o hârtie de la Bucureşti a mai urmat una în care se mai luau nişte bani de la arădeni. Aceşti bani sunt destinaţi investiţiilor în Arad, sunt bugetate investiţii în Arad şi nu e vina arădenilor, nici a administraţiei arădene că de la Bucureşti avem legi din ce in ce mai proaste şi mai încâlcite astfel încât de la momentul la care iei decizia să faci o investiţie şi până reuşeşti s-o realizezi durează ani de zile. Nu e vina arădenilor că atât Guvernul cât şi Parlamentul nu au fost în stare să aprobe bugetul decât în 16 aprlie. Ma tem să nu se fi supărat cumva pe motiv că au fost primiţi la Arad „cu flori şi apaluze în ultimul timp”, a mai declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Câți bani sunt la mijloc

Conform municipalității, excendentul bugetar, excedentul este destinat investiţiilor în Arad, iar banii nu au fost cheltuiţi în anii anteriori fie pentru că sunt alocaţi unor proiecte care se întind pe mai mulţi ani, fie pentru că procedurile birocratice nu au permis începerea unor lucrări la timp.

La începutul acestui an, Primăria Arad a raportat un excedent bugetar de 168 de milioane de lei, mai mic decât în urmă cu un an, când era de 202 milioane de lei.