Arad: Cinci polițiști de frontieră din Arad, trimiși în judecată pentru luare de mită. Ancheta a pornit din Ungaria. Ce au făcut românii

Cinci polițiști de frontieră de la Vărșand, din județul Arad, au fost trimiși în judecată pentru luare de mită.

Ancheta, care a fost începută decătre autoritățile din Ungaria, a vizat inițial agenții unguri, însă în cadrul cercetărilor s-a constatat că și unii dintre polițiștii de frontieră români obișnuiau să ceară mită de la șoferii de camioane pentru a efectua verificările cât mai rapid. Autoritățile au sesizat procurorii din Arad, care au început verificările. Așa s-a constatat cu probe că polițiștii de frontieră români cereau mită între 1 și 5 euro de la șoferii de camioane.

Chiar dacă suma nu pare mare, cât de o cafea, așa cum se justificau chiar unii dintre polițiștii de frontieră, ținând cont că prin punct trec sute de camioane, totală mitei ajunge la mii de euro pe tură.

Conform unor informații, 3 dintre polițiștii de frontieră sunt puși la dispoiția conducerii Inspectoratului, iar 2 și-au încetat raporturile de serviciu prin pensionare.

Cei 5 polițiști de frontieră au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, iar dosarul se află în cameră preliminară la Tribunalul Arad.