Arad: Condamnări cu executare și suspendare, în furtul ca-n filme, care a avut loc la Arad. Cât a primit fiecare bărbat implicat

Cei 3 bărbați acuzați că au comis un furt ca în filme, sustrăgând 414 tone de cupru de la o companie din Arad, și-au primit, miercuri, condamnările în primă instanță.

Florin Maliţa, considerat capul grupării, a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru comiterea a 7 infracțiuni (uz de fals, conducere a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigarea la aceste infracțiuni sau conducerea unei mașini cu permis necorespunzător categoriei).

Ceilalți 2 complici Simon Constantin Stanciu şi Voicu Cătălin Blăgău au fost condamnați cu suspendare la câte 2 (doi) ani şi 8 luni, fiecare, având termene de supraveghere de câte 4 ani. Cei 2 au obligația de a de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială și de a efectua câte 60 de zile de muncă în folosul comunității… Simon Stanciu Constantin la Timişoara, iar Voicu Cătălin Blăgău în comuna Şiria, județul Arad.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cu mailuri, scenariu de filme și o mulțime de acte false, cei 3 bărbați au scos dintr-o companie din zona Liberă Curtici nu mai puțin de 414 tone de cupru, în valoare de 2 milioane de euro.

Celor 3 li se vor interzice mai multe drepturi, printre care acela de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce orice categorie de vehicule.

Procesul de înșelăciune a fost retras dupăce inculpații ar fi ajuns la o înțelege cu proprietarul companiei, un cetățean austriac multimilionar, trimis în judecată de procurori pentru pornografie infantilă.

Pe site-ul Tribunalului Arad puteți citi sentința completă.

Foto: de la ducerea la audieri, în 2018.