Arad: Cinci vagoane ale unui tren care a plecat din Curtici au deraiat, la Zam (Hunedoara). Circulația pe magistrala de cale ferată Arad-Simeria, pe un singur fir 

Circulația pe magistrala de cale ferată Arad-Simeria este îngreunată, joi, după ce 5 vagoane ale unui tren de marfă care a plecat din Curtici, județul Arad, au deraiat de pe linia de cale ferată, la ieşirea din Staţia de Cale Ferată Zam către Câmpuri-Surduc, judeţul Hunedoara,anunță Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cele 5 vagoane fac parte dintr-un convoi de 20, care aparţin unui trenu de marfă privat. Circulaţia feroviară se desfăşoară pe un fir pe magistrala Arad-Simeria, până la remedierea problemei. Vagoanele sunt descoperite, încărcate cu role de hârtie şi nu prezintă alte pericole.

Conform CFR SA, „trenul de marfă, care aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, are în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord. La faţa locului echipele feroviare de intervenţie ale Regionalei CF Timişoara vor acţiona pentru repunerea pe şină a vagoanelor cu un tren de ajutor cu vinciuri, care va fi îndrumat din staţia Simeria. Cauzele acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de comisia de anchetă”

Este al treilea incident de acest fel în ultimele două săptămâni. În data de 2 martie, locomotiva unui tren care circula pe relaţia Braşov – Curtici a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Săvârşin. În 8 martie, un vagon din compunerea unui tren pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc.

Foto: arhivă, 2 martie, deraierea locomotivei trenului Brașov-Budapesta, în zona comunei Săvârșin din județul Arad