Arad: Românii, mai buni decât ungurii, categoric

Românii i-au învins pe unguri categoric. S-a întâmplat la tradiţionalul meci amical de fotbal al echipelor formate din reprezentanţi ai administraţiei locale din Arad și Gyula, Ungaria, pentru a marca seria de evenimente „Strângeri de mâini” și cei 25 de ani de înfrățire între cele 2 orașe.

Meciul amical, care a avut loc, marți, în Sala Sporturilor „Victoria” din Arad, s-a încheiat în favoarea echipei arădene cu scorul de 5-1. Maghiarii vor avea ocazia să-şi ia revanşa peste exact o săptămână, la Gyula.

Delegaţia maghiară condusă de viceprimarul Kónya István a fost întâmpinată la Sala Sporturilor „Victoria” de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, viceprimarul Levente Bognar şi consilierii locali Bogdan-Vlad Boca și Mihai Szabo.

Evenimentul jubiliar ”Strângeri de mâini” este programat să aibe loc la Arad, în data de 8 mai 2019.

Vă reamintim faptul că primele activităţi „Strângeri de mâini” au avut loc în 22-26 iunie 1994, relaţia de colaborare Arad-Gyula, iniţiată sub motto-ul „Strângeri de mâini” fiind un pionierat al relaţiilor transfrontaliere între comunităţi din România şi Ungaria.

„Strângeri de Mâini” a însemnat de-a lungul timpului schimburi de experienţă între artişti, scriitori, şcoli, administraţii locale şi organizatii negurnamentale, care au dezvoltat proiecte comune in domeniul cultural, sportiv, turistic dar şi în atragerea de fonduri europene.