Arad: Circa 1.000 de persoane, la cele 2 petreceri pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Costă dublu comparativ cu anul trecut

2 petreceri, la care vor participa gratuit cca1.000 de persoane de peste 60 de ani, vor fi organizate de Primăria Arad de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, a anunțat, luni, municipalitatea.

Conform Direcţiei de Asistenţă Socială, petrecerile vor avea loc în serile de 1 şi 2 octombrie, la un restaurant privat la care au fost organizate şi în anii anteriori. Fiecare meniu va costa 39 de lei, însă au fost alocaţi bani şi pentru plata artiştilor care vor cânta muzică folclorică. Pe lângă mâncare, dansuri şi muzică, vârstnicii vor avea parte de băuturi şi tort.
Suma totală alocată de Primăria Arad pentru cele două petreceri este de 120.000 de lei, dublu faţă de cât s-a plătit anul trecut, când au participat aproximativ 900 de vârstnici.
Primăria precizează că este posibil ca nu toţi banii să fie cheltuiţi, dacă o parte dintre cei înscrişi pe liste nu vor mai participa.

Cei care doreau să participe se puteau înscrie pe liste deschise la centrele de zi pentru vârstnici din municipiu, termenul limită fiind vinerea trectă.
Ziua Internaţională a Vârstnicilor a fost instituită de ONU în 1990. Statisticile din 2016 arată că în judeţul Arad există 108.675 persoane peste 60 ani, din totalul celor 473.231 de locuitori.