Circa 40 de pacienți ai Spitalului TBC din orașul Lipova, din județul Arad, au fost evacuați, vineri seara, decătre pompieri din cauza unui incendiu care a izbucnit la o anexă care este lipită de spital.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „incendiul s-a manifestat în orașul Lipova, la o anexă lipită de Spitalul TBC. Incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, violent, din cauza prezenței în anexă a materialul combustibil, aici vorbim de niște cauciucuri uzate și butoaie de plastic”.

„S-a luat măsura evacurării a circa 40 de pacienți din Spitalul TBC. A intervenit Garda numărul 1 Bârzava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova. Incendiul a fost stins după circa 30-40 minute fără a se propaga la Spitalul TBC, acesta fiind salvat decătre pompieri. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Din fericire nu s-au înregistrat victime. Pompierii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad