Arad: Circa 40 de pacienți a unui spital TBC din județul Arad, evacuați din cauza unui puternic incendiu

Circa 40 de pacienți ai Spitalului TBC din orașul Lipova, din județul Arad, au fost evacuați, vineri seara, decătre pompieri din cauza unui incendiu care a izbucnit la o anexă care este lipită de spital.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „incendiul s-a manifestat în orașul Lipova, la o anexă lipită de Spitalul TBC. Incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, violent, din cauza prezenței în anexă a materialul combustibil, aici vorbim de niște cauciucuri uzate și butoaie de plastic”.

„S-a luat măsura evacurării a circa 40 de pacienți din Spitalul TBC. A intervenit Garda numărul 1 Bârzava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova. Incendiul a fost stins după circa 30-40 minute fără a se propaga la Spitalul TBC, acesta fiind salvat decătre pompieri. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Din fericire nu s-au înregistrat victime. Pompierii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad