Arad: Mașini de epocă, în locul limuzinelor: noul trend pe piața organizării de nunți. Cât costă

Mașinide epocă, în locul limuzinelor. Acesta este noul trend pe piața organizării nunților, spun organizatorii de evenimente care participă la cel mai mare târg de nunți din vestul țării, care are loc la Arad.

Câteva maşini de epocă au fost expuse la târgul „Petreceri de vis”, care a avut loc, în weekend, la Expo Arad, târg care vizitat în special de viitori miri din regiunea de vest a țării. Aceștia au avut posibilitatea să intre în contact direct cu organizatori de nunţi, primind şi oferte speciale pe perioada evenimentului.

Standurile firmelor care închiriază automobile de epocă pentru evenimente au fost în centrul atenţiei, iar mai multe cupluri şi-au rezervat o astfel de maşină pentru cea mai importantă zi din viaţă.

Investiții de câteva zeci de mii de euro

Unul dintre cei care închiriază automobile de epocă, Cristian Miron, spune că afacerea s-a dezvoltat în ultimii doi ani, când a constatat că limuzinele au o căutare tot mai mică.

Acesta deţine un automobil Opel Super 6 din 1938, pe care l-a cumpărat cu 20.000 de euro şi în care a mai investit câteva mii de euro, și mai are și o Dacia 1.300.

Conform lui Cristian Miron, „pentru Opel, taxa este de 300 de euro pe perioada evenimentului, iar pentru Dacia 1300, de 150 de euro”.

„Eleganţa nu trebuie să existe doar în restaurantul în care are loc petrecerea, ci şi pe drumul spre ceremonia de cununie sau spre biserică. Sunt tot mai mulţi tineri care închiriază maşini de epocă, dar am avut şi cupluri mai excentrice de vârstă înaintată”, a mai declarat Cristian Miron.

Alţi expozanţi care au adus maşini de epocă pentru a le închiria viitorilor miri spun acelaşi lucru, că afacerea este în dezvoltare, iar preţurile de închiriere depind de model şi de anul de fabricaţie.

Rochii de mireasă de 4.000 de euro, dar și de închiriat

Cel puţin 300 de modele de rochii de mireasă au fost expuse de către furnizori, preţurile acestora pornind de la 1.000 de lei şi ajungând la 4.000 de euro. Pentro rochiile noi sunt reduceri, iar cine nu vrea să dea prea mulți bani pe o rochie de mireasă, o poate închiria.
O altă ofertă inedită este oglinda magică.

În cadrul evenimentului, viitorii miri au putut să-şi pregătească nunta în cele mai mici detalii, având la dispoziţie de la costume şi rochii de mireasă la servicii foto-video, aranjamente florale sau decoraţiuni.

Peste o sută de firme din ţară şi din Ungaria şi-au prezentat ofertele la cea de-a XV-a ediţie a târgului „Petreceri de vis”, târg organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.