Arad: Circulația camioanelor mai mari de 7,5 tone, interzisă pe teritoriul Ungariei, vineri și duminică. Motivele

Circulația camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este interzisă pe teritoriul Ungariei, vineri și duminică, a anunțat, joi, Poliția de Frontieră Arad, menționând că se vor lua măsuri speciale pentru fluidizarea circulației.

Cu începere de joi la ora 23.00 (ora României) şi până vineri la ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie, când se marchează Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Aceeaşi restricţie va fi aplicată de sâmbătă de la ora 23,00 (ora României), până duminică la aceeaşi oră, însă duminica în mod obişnuit este interzisă circulaţia vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Pe perioadele restricţiilor, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate de pe teritoriul României.

Traficul de călători și mașini mici nu este afectat

Traficul de călători, autocare şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Poliția de frontieră va lua măsuri speciale pentru a face față traficul mare estimat să aibă loc după ridicarea restricțiilor. Printre măsurile ce vor fi luate se numără suplimentarea personalului de control de la frontieră şi folosirea la capacitate maximă a arterelor existente pe sensul de ieşire din ţară, unde se aşteaptă formarea de coloane de automarfare.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de automarfare să se informeze cu privire la gradul de aglomerare a punctelor de frontieră la reluarea traficului, pentru a opta să iasă din ţară prin cele unde nu sunt timpi mari de aşteptare.

Aplicația cu timpii de așteptare din frontieră, pe politiadefrontiera.ro

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.