Arad: Circulația camioanelor prin Ungaria, interzisă de miercuri ora 23 până joi la ora 23, pentru „Ziua Tuturor Sfinţilor”. Urmează și restricțiile de weekend

Circulația mașinilor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este interzisă prin Ungaria începând de miercuri, 31 octombrie, ora 23, până joi, 01 noiembrie, ora 23, a anunțat, miercuri, Poliția de Frontieră Arad.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că în data de 01.11.2018 este „Ziua Tuturor Sfinţilor”, declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Pentru aceeaşi categorie de autovehicule, pe teritoriul Ungariei se menţin şi restricţiile de trafic pentru sfârşitul de săptămână, începând de sîmbătă, 03.11.2018 ora 23.00 (ora României) până duminică 04.11.2018, ora 23.00 (ora României).

Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată.În perioada restricțiilor, şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice.

Polițiștii de frontieră au luat măsuri speciale pentru a face față numărului mare de camioane care va vrea să treacă frontiera după ridicarea restricțiilor, dar atenționează că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, iar numărul echipajelor de control depinde de numărul polițiștilor de frontieră unguri.

Recomandare

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.