Arad: Compania TAROM va avea 2 curse pe săptămână Arad-București și retur

Compania TAROM va zbura de pe Aeroportul Internațional Arad cu începere din data de 1 decembrie. Anunțul a fost postat, miercuri, pe conturile de Facebook ale celor 4 parlamentari PSD Arad: Mihai Fifor, Dorel Căprar, Florin Tripa și Adrian Todor.

Oficialii PSD Arad spun că au primit vestea bună în această dimineață, la întâlnirea dintre parlamentarii PSD Arad și directorul general al Tarom, Werner Wolf. Vor exista două curse Tarom pe săptămână, Arad – București și retur.

„Cu Tarom, Bucuresti-Arad si retur, incepand cu 1 decembrie….Vestea bună am primit-o în această dimineață, la întâlnirea dintre parlamentarii PSD Arad și directorul general al Tarom, Werner Wolf. Este încununarea unor demersuri pe care le facem de luni de zile, alături de colegii parlamentari PSD Arad și un prim pas pentru repunerea Aradului pe harta transportului aerian din România. Vom avea două curse Tarom pe săptămână, Arad – București și retur. Începând cu 1 decembrie, ziua de suflet a tuturor românilor, Aradul, Capitala Politică a Marii Uniri de la 1918, va fi din nou la înălțime”, se arată în mesaj.

De câțiva ani Aeroportul din Arad are curse doar peste vară, în sistem charter, operate de către companiile de turism Prestige Tours şi Christian Tour, care transportă turişti în Antalya, Turcia.

Aeroportul Internaţional Arad este situat chiar lângă o urcare-coborâre de pe autostrada Timişoara-Arad-Nădlac.

În acest moment însă, Aeroportul Internaţional Arad, care a fost modernizat cu 2 milioane de euro, este tot fără curse regulate de pasageri sau marfă, pe aeroport putând arteriza curse private, iar aerobaza este folosită în mod constant doar decătre elicopterul SMURD.