Arad: „Colecționar” de acte false, prins de către polițiștii de frontieră de la Nădlac. Explicații: a dat bani pe ele unei persoane necunoscute, dar nu știa că sunt false

Un bărbat de 44 de ani din România a fost prins decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac 1, de pe DN7, în timp ce conducea o mașină cu toate că nu avea permis, iar în bagaje avea mai multe acte false.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, mașina avea numere de România, iar la control, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia care era fals.

Cu ocazia controlului corporal şi al bagajelor, polițiștii de frontieră au mai descoperit şi o carte de identitate, eliberată de autorităţile din Cehia care era tot falsă. Pe ambele documente false erau înscrise datele ale bărbatului şi erau aplicate fotografiile acestuia.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări şi au constatat că bărbatul nu a deţinut niciodată permis de conducere.

Românul a declarat că a obţinut permisul de conducere și cartea de identitate de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 2000 de euro, neavând cunoștință despre faptul că acesta este fals.

Bărbatul este anchetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.