Arad: Cu aproape jumătate mai puține infecții respiratorii, în județul Arad

Numărul cazurilorde infecții respiratorii a scăzut semnificativ în judeţul Arad, în ultima săptămână, şi este aproape de jumătate faţă de raportarea anterioară a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, îmbolnăvirile fiind mai puţine chiar şi decât în 2018.

Conform datelor prezentate vineri decătre DSP Arad, în ultima săptămână, medicii de familie din judeţ au raportat 1.177 de viroze, faţă de aproximativ 2.000 la raportarea anterioară, şi numai 300 de cazuri de pneumonie, faţă de aproape 600 anterior.

Comparativ cu perioada similară a anului 2018, numărul infecţiilor respiratorii este considerabil mai mic. Astfel, la jumătatea lunii februarie 2018 erau înregistrate 1.700 de viroze şi 435 de pneumonii. În urmă cu două săptămâni, numărul îmbolnăvirilor era de două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2018.

În ultimele zile, însă, au fost înregistrate trei decese din cauza gripei, fiind vorba de o femeie de 84 de ani şi doi bărbaţi, de 63 şi 64 de ani, cu toţii având afecţiuni cronice. În total, de la debutul sezonului de îmbolnăviri, în judeţ au fost confirmate 31 de cazuri de gripă, cu 8 decese.