Arad: Cu ce pliant special sunt așteptați, vineri și sâmbătă, românii care tranzitează cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România

Românii care muncesc în vestul Europei și vin în țară, în aceste zile, prin cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, sunt așteptați cu un pliant special din care pot afla cum pot vota prin corespondență la alegerile prezidențiale din acest an. Campania este derulată, în mai multe puncte de trecere a frontierei, decătre comunitatea „Declic”.

Pașii pe care trebuie să îi urmați îi găsiți și aici https://vot.declic.ro

În Arad, pliantele sunt distribuite, vineri și sâmbătă, românilor care trec prin punctul de frontieră Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, care este cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România.

Aproape 20 de voluntari din partea societății civile s-au împărțit în mai multe schimburi pentru a putea fi prezenți la frontieră zilnic între orele 10 și 23. În cele 2 zile, voluntarii speră să distribuie circa 10.000 de pliante cu informații despre cum cei interesați se pot înscrie pentru votul prin corespondență pentru alegerile prezidențiale.

Înregistrarea se face, în 7 pași, pe pagina de internet „votstrainatate.ro” până pe data de 11 septembrie. Primul tur pentru alegerea președintelui României este pe data de 10 noiembrie, iar turul 2, pe 24 noimebrie.