Arad: Cum vede un deputat PSD Arad protestele față de Guvern pe tema justiției: „s-au adunat (…) în fața sediului PSD, ca să ne mulțumească” (…) „treceți la muncă”

Deputatul PSD Arad, Florin Tripa, consideră că cei circa 150 de protestari din partea PNL care, în marșul lor, au ajuns, duminică seara, în fața sediului PSD Arad, unde au scandat lozinci împotriva PSD, a președintelui Liviu Dragnea, a ministrului Justiției Tudorel Toader, și a Guvernului Vorica Dăncilă, la modul general, s-au adunat în fața sediului PSD, ca să le mulțumească social-democraților.

Depuatul Florin Tripa a scris, duminică seara, pe contul său de Facebook, că cităm… „Sergiulică (vicepreședintele Consiliului Județean Arad și președinte al organizației municipale PNL Arad, Sergiu Bîlcea – n.r.) și încă vreo sută de liberali angajați la CJA (Consiliul Județean Arad – n.r.), Primărie și alte instituții, s-au adunat astă seară (duminică seara – n.r.) în fața sediului PSD, ca să ne mulțumească pentru că le-am mărit salariile. Treceți la muncă, domnilor de la PNL, reparați drumurile județene, modernizați spitalele din subordinea CJA, duceți la bun sfârșit proiectele europene pe apă, canal, gestionarea deșeurilor, ca să ne demonstrați că meritați salariile dublate”.

Zeci de comentarii pro și contra, de la critici că PSD ar crește salariile nesustenabil, la „eroii în pijamale”

În circa o oră, postarea a atras zeci de comentarii, pro sau contra celor scrise de deputatul din Arad.

În vreme ce unele persoane aminteau că actualii lideri ai PNL au tăiat salarii și pensii, alții reproșau PSD că mărește salariile în mod nesustenabil.

Fostul deputatul PNL și apoi ALDE, Mihai Calimente, a scris: „Manifestație la Arad pe banii arădenilor! Angajații primăriei și Consiliului Județean sunt plătiți de arădeni să faca altceva nu să faca mitinguri. În țara lui Falcă😎 se poate orice”, în vreme ce o altă persoană se întreba dacă angajații din adminsitrație, care au participat duminică seara la protest „(…) nu sunt funcționari publici… au voie să iasă la mitinguri politice?”.

Consilierul județean PSD, Adrian Butunoi a scris: „doar atât de mult poate dreapta capitalistă din Arad.!!! Jalnic….Eroii în pijamale de la P.n.l. ,U.S.R si Plus ….Un mare făăăssss politic !!!”

Peste 400 de oameni au protestat, duminică seara, la Arad

Peste 400 de persoane au participat, duminică seară, la un protest în centrul Aradului, în Piaţa Revoluţiei, acţiunea având ca scop susţinerea nemulţumirilor magistraţilor cu privire la modificarea cadrului legislativ din domeniul Justiţiei prin ordonanţe de urgenţă.

Au fost atât protestari din partea societății civile, care protestează încă de la primele scanduri legate de măsurile PSD în domeniul justiției, cât și grupuri de la PNL, USR și PLUS. Printre cei prezenţi s-au numărat prim-vicepreşedintele PNL Arad Sergiu Bâlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, şi Vlad Botoş, preşedinte al USR Arad şi candidat la europarlamentare.

PNL și USR, în marșuri separate, pe tot bulevardul central

Liberalii au pornit în marș pe Bulevardul Revoluției, până la Teatrul Clasic Ioan Slavici și înapoi, iar la întoarcere s-au oprit în fața sediului PSD Arad, aflat peste drum de primărie, unde au scandat lozinici împotriva social-democraților. Ulterior, USR a pornit într-un alt marș, pe Bulevardul Revoluției, până la Catedrala Ortodoxă de la Podgoria, cu revenire la primărie. Marșurile au avut loc pe trotuare, în timp ce ceilalţi au rămas în Piaţa Revoluţiei.

Protestul a fost considerat unul spontan. La fața locului au fost importante forțe de polițiști și jandarmi.

Protestul, care a durat circa 2 ore și jumătate, s-a încheiat fără incidente.

Sursa foto: Florin Tripa Facebook