Arad: Cunoscutul judecător CSM, Cristi Danileț, este la Arad pentru a-i învață pe elevi noțiuni juridice și pentru a le arăta ce drepturi au ca și cetățeni

Cunoscutul judecător CSM, Cristi Danileț, îi învață pe elevii din Arad noțiuni juridice pentru a le arăta ce drepturi au ca și cetățeni.

Proiectul „Educație juridică în școli”, care are în vedere facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor, este derulat decătre asociația Aradul Civic în colaborare cu judecătorul Cristi Danileț.

În vederea realizării proiectului, peste 30 de voluntari au fost instruiți, diminică, pentru a facilita sesiunile de informare ale elevilor.
Cu ajutorul unor materiale explicative, voluntarii vor promova proiectul atât în mediul online cât și în sălile de clasă, relevanța cunoașterii unor noțiuni juridice de bază.

Conform organizartorilor, importanța implementării proiectului decurge din nevoia de creare a unei culturi juridice în rândul tinerilor, precum și consolidarea unui bagaj de cunoștințe suficient pentru desfășurarea obligațiilor specifice derivate din calitatea de cetățean al unui stat, și implicit, creșterea interesului pentru educația juridică.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc pe data de 26 noiembrie în Sala de de festivitati , din cadrul colegiului National de Arte „Sabin Dragoi ” din Arad.

Sursa foto: Cristi Danilet Facebook