Arad: Cursele TAROM de pe Aerportul Internațional Arad, cel mai probabil din cursul lunii martie

Zborurile TAROM de pe Aeroportul Internațional Arad se vor efectua începând de anul viitor, cel mai probabil din cursul lunii martie, au anunțat, joi, la Consiliul Județean Arad, oficialii companiei.

Vizita de astăzi a fost una preliminară. Urmează să se efectueze un audit, să se tragă unele concluzii, în special legate de orarul curselor, dar și de posibilele destinații.

Directorul Operațiuni Sol în cadrul Companiei TAROM, Raluca Zomoniță, a declarat că reluarea curselor TAROM de la Arad, după 15 ani, este un moment istoric, în apropierea Zilei de 1 Decembrie, în An Centenar, sperând ca existe o colaborare pe termen cât mai lung.

Conform directorului Operațiuni Sol în cadrul Companiei TAROM, Raluca Zomoniță, la o primă impresie, oficialilor TAROM le-a plăcut ce-au văzut la Aeroportul Arad, despre care au spus că este un aeroport aerisit, foarte generos din punct de vedere al spațiilor, dar și pentru fluxul de pasageri.

Contractele între Compania TAROM și Aeroportul Arad au fost semnate, joi, iar în aceste zile se va construi un program al zborurilor. Ca urmare a contractelor semnate, personalul aeroportului va urma o pregătire la Compania TAROM, la București, pentru o perioadă de 5
săptămâni.

Ca urmare a deziiilor de joi, TAROM va promova zborurile și vor exista și sistemele de rezervări.

Directorul Operațiuni Sol în cadrul Companiei TAROM, Raluca Zomoniță, a estimat rezolvarea acestor pași până la sfârșitul anului, începutul lunii ianuarie.

Posibil și curse externe

În primă fază, TAROM va opera zboruri interne, dar nu exclude și introducerea unor curse internaționale, Aradul, ca pol de zbor fiind captivant și pentru că aici există un culoar de tranzit între zborurile interne și cele externe, care nu există la alte Aeroporturi.

Șef Serviciul Proceduri și Contracte Handling al Companiei TAROM, Alexandru Slivka, a declarat că mai este necesară instalarea unor instrumente de comunicații și de verificare pentru ca TAROM să opereze efectiv pe Aeroportul arădean, ceea ce face ca primele zboruri TAROM de pe Aeroportul arădean să se materializeze abia anul viitor, cel mai probabil în luna martie.

Conform directorului Aeroportului Internațional Arad, Ovidiu Moșneag, „astăzi a fost o vizită preliminară a reprezentanților TAROM, urmează să se efectueze un audit, să tragem unele concluzii, în special legate de orarul curselor, dar și de posibilele destinații”.

Aeroport modernizat cu 2 milioane de euro, fără curse regulate de ani de zile

În acest moment însă, Aeroportul Internaţional Arad, care a fost modernizat cu 2 milioane de euro, nu mai are curse regulate de pasageri sau marfă de câțiva ani. Peste vară există curse chater către Turcia, gestionate de către 2 agenții mari de turism. Pe aeroport pot arteriza curse private, iar aerobaza este folosită mod constant doar decătre elicopterul SMURD.