Arad: Dan Barna, USR: Decizia ÎCCJ păstrează România în Europa, decizia BEC risca să ne ducă în zona fostelor state sovietice, în zona asiatică a dictaturilor

Președintele USR, Dan Barna a declarat, sâmbătă, la Arad, că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) este o decizie normală, care păstrează România în Europa și care arată că Justiția este încă independentă și responsabilă.

„Este o victorie a democrației în România și cuvintele nu sunt mari deloc. Este o decizie prin care România rămâne în Europa. Decizia Biroului Electoral Central, o decizie superficială, aș spune, risca să ne ducă în zona fostelor state sovietice, în zona asiatică a dictaturilor în care decizia unui om sau decizia luată pe baza unei chichițe birocratice împiedică și ar fi împiedicat și în România partide susținute de cetățeni să participe la alegeri. Nu există drept constituțional mai consistent în materie electorală decât dreptul de a candida, de fapt. Dreptul de a putea să te prezinți în fața cetățenilor cu un program, cu o viziune, cu o perspectivă, și să aștepți votul acestora, fie că este unul mai mic sau mai mare. Interzicerea acestui drept, cum a încercat să facă Biroul Electoral Central, era de neacceptat. Decizia Înaltei Curți, din acest punct de vedere, este o decizie normală, o decizie firească, o decizie care arată că într-adevăr în România, Justiția este încă o putere independentă și o putere responsabilă în ceea ce înseamnă funcționarea statului de drept”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Dan Barna, care este însoțit de candidații la alegerile europarlamentare Clotilde Armand și arădeanul Vlad Botoș, are prevăzute mai multe întâlniri în municipiu și județ.