Arad: Decorația acordată post-mortem cunoscutului alpinist Torok Zsolt este înmânată, joi, familiei, în ședința festivă dedicată Zilei Aradului

Distincția Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, acordată post-mortem cunoscutului alpinist român, arădeanul Torok Zsolt, va fi înmânată membrilor familiei, joi, 22 august, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local al Municipiului Arad, organizată cu ocazia zilei orașului.

 

Întâlnirea are loc în Sala Mare a Palatului Cultural cu începere de la ora 14. Distincția a fost acordată „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc”.

Torok Zsolt, care a murit, zilele trecute, la vârsta de 45 de ani, în timp ce se antrena în Munții Făgăraș, a fost decorat decătre președintele României, Klaus Iohannis miercuri dimineață, ceea ce a făcut posibil ca marele alpinist să fie înmormântat cu onoruri militare.

Torok Zsolt era unul dintre cei mai apreciați alpiniști, care a realizat mai multe premiere naționale și mondiale.

Momentul acordării distincției către familie are loc în cadrul aceleași ședințe festive în care Consiliul Local al Municipiului Arad va vota semnarea înfrățirii Aradului cu orașul Bethleem, în care s-au născut Regele David și Iisus.