Arad: Diploma „Arădeni cu care ne mândrim”, pentru un foarte cunoscut păstrător al tradițiilor, maestrul Vasile Rus

Un cunoscut păstrător al tradițiilor din zona Aradului a primit, în prag de sărbători, diploma „Arădeni cu care ne mândrim”.

Imagine

Maestrul dirijor Vasile Rus, care s-a îngrijit de aceste tradiţii, cu pasiune şi multă muncă, este cel care coordonează grupul „Feciorii colindători din Sânicolaul Mic”, care bucură arădenii de sărbători de 20 de ani. În acest timp, generaţii de tineri au învăţat tradiţiile româneşti şi creştine şi au oferit clipe de bucurie arădenilor. 

Eforturile şi contribuţia sa merită apreciate public, este motivul pentru care a primit din parte lui Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, diploma „Arădeni cu care ne mândrim”. 

„Vasile Rus este unul dintre oamenii care duc mai departe tradiţiile noastre, care îi educă şi îndrumă pe tineri în acest sens. De 20 de ani, «Feciorii colindători din Sânicolaul Mic» aduc bucurii arădenilor, prin eforturile sale. De altfel, în Sânnicolaul Mic comunitatea se adună în jurul bisericii conduse de o persoană specială şi dedicată, preotul paroh Gheorghe Gligor, care sprijină constant eforturile maestrului dirijor Vasile Rus. Mă bucură să îi văd pe aceşti oameni deosebiţi continuând să modeleze comunitatea noastră, merită aprecierea noastră şi recunoaşterea publică pentru întreaga activitate. Am avut bucuria să ofer diploma «Arădeni cu care ne mândrim» domnului Vasile Rus, cu gândul la activitatea sa, dar şi la efortul preotului Gligor şi a generaţiilor de tineri care ne aduc sunetul sfânt al Crăciunului în fiecare an”, a declarat vicepreședintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.