Arad: Documente de identitate false, de peste 1.000 de euro, vehiculate la frontiera cu Ungaria

Doi bărbați care au încercat să iasă ilegal din România, folosind documente de indentitate false au fost descoperiți, în ultimele zile, decătre polițiștii de frontieră din județul Arad.

Imagine

Imagine

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un bărbat, în calitate de pasager într-un autoturism marca Mercedes. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat o carte de identitate care avea însemnele autorităţilor din Slovacia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. De asemenea, s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Kosovo, în vârstă de 35 ani. Cu privire la cele constatate bărbatul în cauză a declarat că a obţinut cartea de identitate de la o persoană necunoscută din Kosovo, în schimbul sumei de 1.000
de euro şi a recurs la aceasta metodă pentru a ajunge în Germania”.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană care călătorea ca pasager în trenul internaţional IR 346-1, pe ruta Bucureşti Nord-Viena. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Bulgaria. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul este cetăţean din Albania, în vârstă de 21 ani. Persoana în cauză declară că a obţinut documentul prezentat la controlul de frontieră de la o persoană pe care nu o cunoaşte. A hotărât să recurgă la această metodă, la ieşirea din ţară, deoarece are emis pe numele său o interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Cei 2 bărbați sunt cercetați pentru fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.