Arad: Donaţie de mobilier nou pentru Laboratorul DSP care face şi teste SARS-CoV-2

Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, unde se fac şi teste SARS-CoV-2, are mobilier nou, în urma unei donaţii făcute de o fundaţie, vechiul mobilier nefiind conform pentru obţinerea acreditării.

Laboratorul DSP face analize microbiologice şi chimice atât pentru apă, monitorizând inclusiv uzinele de apă şi bazinele de înot din judeţ, cât şi analize microbiologice pentru alimente, condiţii de igienă în unităţile de producţie, pentru factori de mediu, igienă în unităţi sanitare sau pentru depistarea SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DSP Arad, prin donaţia făcută de Fundaţia ALBER, laboratorul „va menţine activitatea în condiţii optime şi va continua să vină în sprijinul cetăţenilor judeţului Arad”.

„Vechiul mobilier de care laboratorul dispunea nu corespundea standardelor necesare în vederea obţinerii acreditării”, transmite DSP.

În 2021, Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătate Publică a prelucrat 31.154 de probe cu 40.203 determinări microbiologice/bacteriologice şi a făcut aproximativ 60.700 teste SARS-CoV-2.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.