Arad: Două mașini de lux, care erau căutate de către Italia și Spania, descoperite la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad

Douămașinide lux, care erau căutate decătre autoritățile din Italia și Spania au fost descoperite, în ultimele ore, decătre polițiștii de frontieră din Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, cele 2 mașini au fost descoperite la mai mare punctde trecere a fronteirei rutir din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad.

Prima mașină descoperită este o mașină Mercedes AMG, fabricată în 2018, în valoare decirca 100.000 euro. Mașina se afla pe platforma unei autoutilitare, care era condusă de un bulgar de 40 de ani. Ca urmare verificărilor în baza de date, s-a constatat că mașina figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia, la data de 09.02.2019.

Șoferul a declarat că a luat autoturismul de la un prieten şi nu cunoștea faptul că acesta se afla în atenția autorităților.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră au mau descoperit, pe sensul de ieșire din țară, o mașină BMW model X6, în valoare decirca 86.000 de lei. La volanul mașinii cu numere de Spania se afla un român de 32 de ani.

Ca urmare a verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Spania.

Șoferul a declarat că nu ştia că autoturismul este căutat de autorităţi.

Cele 2 mașini au fost indisponibilizate la sediul Poliției de Frontieră Arad. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire în ambele cazuri.