Drumurimai bune în județul Arad, dupăce președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat, miercuri, contractele pentru modernizarea a altor 2 tronsoane.

Este vorba despre drumul județean Grăniceri – Pilu, în lungime de 6 kilometri. Proiectul, în valoare de 9.950.000 lei plus TVA, este finanțat din fonduri proprii ale Consiliului Județean Arad.
Și contractul de modernizarea drumului județean 709J Pecica – Turnu.
Prin acest proiect se va moderniza un tronson de drum județean pe o lungime totală de 9,2 km împărțiți astfel: 1,9 km din Pecica, de la intersecția cu drumul național DN7 până la piciorul pasajului peste autostrada A1, respectiv 7,3 km de la ieșirea de pe pasaj până la
intersecția cu DN7B din Turnu. Valoaea investiției ete de circa 8,5 milioane lei.
Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, acum începe să se vadă rezultatul muncii din ultimii doi ani și jumătate, perioadă în care Consiliul Județean a pregătit proiectele de dezvoltare a județului.
Iustin Cionca a mai declarat că pentru el, în mod special, această investiție între Turnu și Pecica înseamnă foarte mult, fiindcă în calitate de primar ales de trei ori de comunitatea pecicană, știe cât de mult au așteptat oamenii de aici acest drum!
Mai mult, Iustin Cionca speră ca anul viitor acest drum să poată fi legat de Nădlac-Pereg, Dorobanți-Macea, de centura orașului Curtici, de Sânmartin- Olari-Caporal Alexa, astfel încât să se realizeze o rețea de drumuri transfrontaliere de bună calitate, care să contribuie la dezvoltarea întregii zone.
Termenul pentru realizarea proiectului și obținerea tuturor avizelor este de 60 de zile de la semnarea contractului, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de maxim 22 de luni.