Arad: Kelemen Hunor: UDMR nu va susține o restructurare a Guvernului și nimic nu i-ar putea schimba opinia. Ce soluție-premieră ar avea Klaus Iohannis

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Arad, că Uniunea nu va susține o restructurare a Guvernului și nimic nu i-ar putea schimba opinia.
„(Redactor: Ce v-ar putea face să vă răzgândiți?) Nimic. Deci rămâne că nu votăm. (Redactor: De ce?) Am spus PSD-ALDE are majoritate atât în Senat, cât și la Camera Deputaților. Am votat o dată guvernul Grindeanu, o dată guvernul Tudose, apoi guvernul Dăncilă. Ajunge. Mai ales că perioadă eu nu văd nicio schimbare pentru care ar trebui să votăm încă o dată un guvern. Schimbare pozitivă sau de o alt abordare a actului de guvernare și a dezideratelor. Deci în acest moment, ei au majoritate, deci nu avem niciun argument ca să votăm o restructurare, mai ales că această restructurare în acest moment, din punctul meu de vedere, nu demonstrează, ceea am văzut până la această oră, că se va îmbunătăți actul de guvernare. E o metodă de a ajunge la o remaniere, dar asta nu ne privește. Privește doar pe cei din Guvern. Dacă vine cu restructurarea, se va demonstra fiindcă acolo noi nu vom intra în sală, deci vom lăsa, așa, să speculeze unii că domnule am fost în sală am asigurat, nu am asigurat. Nu. Lăsăm pe cei din opoziție și cei de la guvernare să arate cine ce putere are fără noi. Noi nu vom fi în sală. Nu îi ajutăm nici pe PSD, nici pe PNL, nici pe ALDE, nici pe USR. Pe nimeni”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor consideră că președintele Klaus Iohannis are posibilitatea de a lua o măsură pe care nu a luat-o niciun alt președinte până în acest moment.

„Decretele se semnează nominal, nu în grup, pe listă, și de aceea eu cred că președintele are posibilitatea de a respinge nominalizări cu tot votul Parlamentului. NU s-a încercat niciodată în România o astfel de situație”, a mai declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor este, miercuri, la Arad, pentru a participa la manifestările dedicate celor 15 ani de la reamplasarea Statuii Libertății în oraș.