Arad: Drumul Național 7 va fi spălat, în județul Arad, în zonele cu mâzgă pe carosabil. Cine se face vinovat

Drumul Național 7 va fi spălat, în județul Arad, în zonele în care a fost semnalată mâzgă pe carosabil.

Prefectul Aradului, Florentina Horgea, a covocat, luni, la prefectură, o întâlnire cu autoritățile care monitorizează situația – drumurile naționale, poliția și garda de mediu – și cu cei care murdăresc carosabilulul, firmele care lucrează la modernizarea căii ferate Curtici-Simeria și proprietarii balastierelor și carierelor de piatră, care ies din zonele de lucru direct în DN7.

La întâlnire au fost convocați constructorii Culoarului 4 CFR Curtici – Simeria, care, prin natura muncii prestate beneficiază de mai multe căi de acces din DN 7 spre organizările de șantier, proprietarii balastierelor și carierelor de piatră dispuse de-a lungul DN 7 și care, la rândul lor, au acces pe drumul național, reprezentanții DN 7, respectiv dl Cristian Ispravnic, șeful DRDP Timișoara, inspectorul șef al IPJ ARAD, cms. șef Ioan Tamaș, cms. șef Daniel Borta, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere al IPJ Arad, responsabil DN 7 – Zona Lipova și comisarul șef al Gărzii de Mediu Arad, Sorin Brădicean.

Ce alte măsuri a mai dispus prefectul Florentina Horgea

Conform prefectului județului Arad, Florentina Horgea, „ca urmare a analizării situației din teren, s-au dispus câteva măsuri imediate: spălarea porțiunilor de șosea acoperite cu mâzgă, respectarea, de către constructorii căilor ferate și a tuturor celorlalte firme cu acces în DN 7 a prevederilor din autorizațiile de mediu conform cărora se impune instalarea unor stații de spălare a camioanelor cu acces în DN7 și respectiv autorizarea a două sau trei puncte de acces importante în drumul național, alese de constructori”.

De asemenea, s-a stabilit și necesitatea devierii traficului de camioane care transportă agregate, de pe DN 7 pe rute ocolitoare.

DN7 va fi spălat decătre firmele care l-au murdărit.

„Ne interesează în mod deosebit securitatea traficului, drept care am considerat că se impun cu prisosință anumite reguli și repere pentru asigurarea unei stări optime a DN 7. Se anunță ploi, vreme nefavorabilă, astfel că nu putem admite ca pe drumul național să aibă loc situații nedorite, atâta timp cât, cu un efort concertat din partea tuturor celor prezenți astăzi aici, acestea pot fi prevenite”, a mai declarat Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea.