Arad: Explozie la un nou bancomat din Arad: Hoții nu au găsit niciun ban în ATM

Un nou bancomat a fost spart, conform primelor informații, cel mai probabil aruncat în aer, în Arad, însă hoții au avut ghinion pentru că în aparat nu era niciun leu.

ARADCU EXPLOZE BANCOMAT MI01MAI (1)

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 1 mai 2019

ARADCU EXPLOZE BANCOMAT MI01MAI (2)

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 1 mai 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „este vorba despre distrugerea unui bancomat, la prima vedere prin utilizarea unui dispozitiv artizanal”.
„Nu au fost sustrași bani, bancomatul nefiind alimentat. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Incientul a avut loc în cursul nopții de marți către miercuri, pe o arteră rutieră important din oraș, Calea Aurel Vlaicu, chiar lângă cel mai mare mall din oraș. Bancomatul, care aparținea Patria Bank, se afla un clădirea fostei autogări, care acum este bază privată.

Deflagrația a fost destul de puternică, pentru că nu doar bancomatul a fost distrus complet, ci și peretele din striclă termopan și aluminiu a fost distrus, bucățile fiind aruncate pe trotuar, pe câțiva metri pătrați. Din bancomat a rămas doar un morman de fier și cabluri. Și alte geamuri din apropiere au fost sparte.

În zonă există mai multe camere video de supraveghere, însă cele mai multe au fost întoarse în sus pentru a li se schimba direcția de filmare.

Într-un alt caz, 5 persoane, acuzate că, în cursul lunii ianuarie 2019, au fost implicate în explozia de la un bancomat din cartieru Alfa din Arad, din care au furat circa 425.000 lei, au fost trimise în judecată. 3 bărbați sunt arestați preventiv, 1 femeie este cercetată în stare de liberatate, iar a 5a persoană este căutată în continuare. Gruparea este suspectă în mai multe furturi din bancomate din țară.