Arad: Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, liberat condiționat după ce a efectuat mai bine de jumătate din pedeapsă

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Timișoara, dupăce a executat mai bine de jumătate din pedeapsa de 4 ani la care fusese condamnat pentru corupție.

Magistrații Judecătoriei Timișoara au pe data de 30 mai 2019 ca să admită propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Timişoara de liberare condiţionată a lui PETRU NICOLAE IOȚCU. În februarie, magistrații aceleași instanței respinseseră o cerere similară a lui Nicolae Ioțcu.

Pe data de 26 iunie 2017, Nicolae Ioțcu a fost condmanat definivit la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influneță în cazul unui contract pentru spitalul județean, iar Instanţa a decis că lui Ioțcu i se va reduce din pedeapsă perioada reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, din data de 24.07.2015 până la data la 09.10.2015. De asemenea, Nicolae Ioțcu a beneficiat și de o reducere de 108 de zile în baza legii recursului compensatoriu din cauza condițiile de detenție.

În cuvântul său, Nicolae Ioţcu a susţinut, întotdeauna, că nu este vinovat și că discuțiile și probele i-ar fi fost înscenate chiar de către fostul administrator public al Judeţului Arad, și fostul său apropiat, Cristian Drăgan, care a fost colaborator al procurorilor DNA şi ar fi purtat aparatură de înregistrare în unele întâlniri şi discuţii cu fost președinte al CJ Arad.

Nicolae Ioțcu mai are pe rol un alt proces tot pentru corupție la Tribunalul Arad. Procesul se anunță ceva mai ușor pentru că o parte din probe nu au fost accpetate de către instanță.

„Ora estimata: 09:00
Complet: C7LC
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 587 Cod de procedură penală admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Timişoara de liberare condiţionată a intimatului condamnat IOTCU PETRU NICOLAE, aflat în prezent în stare de deţinere în Penitenciarul Timişoara, şi în consecinţă: În baza art. 100 Cod penal dispune liberarea condiţionată a condamnatului IOTCU PETRU NICOLAE, cu datele de identificare de mai sus, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 124/2017 emis în temeiul sentinţei penale nr. 103/2017 pronunţate de Tribunalul Timiş. În baza art. 100 alin. (5) Cod penal, atenţionează condamnatul asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune, prin prisma dispoziţiilor art. 104 alin. (2) Cod penal, dacă va mai comite infracţiuni pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 275 alin. (3) şi alin. (6) Cod de procedură penală şi art. 272 alin. (1) Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului şi dispune virarea din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş a sumei de 100 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului din oficiu, avocat Lucaci-Tundrea Iulia, conform delegaţiei pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. 3203/2019. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi, 30 Mai 2019.
Document: Hotarâre  1847/2019  30.05.2019”