Arad: FOTO VIDEO 1.104 de arădeni cu 1.104 candele pentru cei 1.104 morți de la Revoluția din 1989. Cât de tensionată și încărcată era atmosfera pe 21 decembrie 1989. Ce își amintesc cei care au fost acolo

Comemorările dedicate Revoluției din 1989 sunt în plină desfășurare și la Arad, al doilea oraș din România care a ieșit în stradă înainte ca Nicolae Ceaușescu să fugă.

ARADCU 00 COMEMORARE REVOLUTIE 1989 VI20DEC

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 20 decembrie 2019

1.104 oameni, care au avut în mâini tot atatea lumanari aprinse pentru toti cei 1.104 morți din Revoluția din 1989, au mers în pelerinaj în Piața Revoluției dn centrul Aradului. Însă mai multe evenimente au loc începând de vineri până luni inclusiv.

Consiliul local și Consiliul Județean s-au întrunit în ședință festivă, ocazie cu care urmașii martirilor care au murit în Revoluția din 1989, dar și răniții din acele zile, au primit plachete și distincții.

Apoi 1.104 oameni care au avut în mâini tot atatea lumanari aprinse pentru toti cei 1.104 morți din Revoluția din 1989 au mers în pelerinaj în Piața Revoluției dn centrul Aradului, locul în care, în urmă cu 30 de ani, s-au adunat peste 100.000 de oameni. Plecarea s-a făcut din fața fostei casei de protocol din Arad, care îl găzduia pe Nicolae Ceaușescu atunci când fostul președinte se afla în Arad

Pentru unii dintre cei prezenți, amintirile sunt încă vii și își amintesc și atmosfera care era în oraș în urmă cu 30 de ani și chiar locul în care au stat în piața din fața Primăriei.

Liderul Revoluției de la Arad, Valentin Voicilă, își amintește de atmosfera încărcată și tensionată când arădenii cereau în stradă să fie liberi.

IPS Timotei, Arhieoscop al Aradului, a oficiat un parastas în memoria eroilor, iar apoi în Piața Revoluției au răsunat melodiile cântate în Piața Universității din București și a fost proiectat un film realizat la Arad chiar în decembrie 1989.
Evenimentele au fost organizate decătre Primăria Arad și Consililul Județean.

Comemorările continuă și sâmbătă, duminică și luni, când se vor reface traseele pe care au ieșit în stradă primii arădeni.

Municipiul Arad este al 2lea oraş din ţară care s-a solidarizat cu maniFestările anticomuniste de la Timişoara în Revoluţia din 1989. La Arad, au murit 19 oameni și 38 de răniţi în acele zile, iar 5 arădeni au murit la Timişoara, Turda şi Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.