Arad: FOTO VIDEO ALPIN FILM FESTIVAL 2020, un tribut dedicat memoriei cunoscutului aplinist român, arădeanul Török Zsolt

Ediția din acest an a ALPIN FILM FESTIVAL (AFF) este un tribut dedicat memoriei cunoscutului aplinist român, arădeanul Török Zsolt, care a murit anul trecut în timp ce se antrena în Munții Făgăraș, au anunțat organizatorii manifestării.

 

Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival – un tribut adus alpinistului Zsolt Török

,,N-ai cum să spui că vrei să cucerești un munte. De fapt, întotdeauna, vrei să te cucerești pe tine.’’ – Zsolt Török (1973-2019) Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș. Pe 29 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

Publicată de Alpin Film Festival pe Joi, 13 februarie 2020

Festivalul, care este unicul eveniment din România dedicat culturii și educației montane, are loc în perioada 24 februarie – 1 martie la Brașov, Bușteni și Predeal, și îl aduce cel mai mare alpinist al zilelor noastre – Krzysztof Wielicki, primul om din istorie care a cucerit Everestul pe timp de iarnă. Accesul la toate evenimentele este gratuit!

„N-ai cum să spui că vrei să cucerești un munte. De fapt, întotdeauna, vrei să te cucerești pe tine.’’ – Zsolt Török Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș. Sâmbătă, pe 29 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Personalități emblematice ale alpinismului românesc vor povesti iubitorilor de munte despre ascensiunile lui de succes, dar și despre cele mai importante expediții de-a lungul cărora i-au fost alături”, au mai menționat organizatorii.

Zsolt a murit în timp ce se antrena pentru o nouă expediție

Autor al mai multor premiere naționale și mondiale, Török Zsolt a murit pe data de 14 august 2019, în Munții Făgăraș, dupăce a căzut în apropierea Vârfului Negoiu în timp ce urca singur Creasta Fierăstrăului. Se antrena pentru următoarea expediție pe care o plănuia în Caucaz împreună cu bunul său prieten Vlad Căpușan. despre care Zsolt spunea mereu că făceau o echipă foarte bună. Corpul lui Török Zsolt a fost găsit pe data de 17 august. Ulterior a fost decorat decătre președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, ceea ce a permis ca înmormântarea să se desfășoare cu onoruri militare.

Török Zsolt avea 45 de ani. Un parc din centrul Aradului, în care tinerii vor fi încurajați să facă sport și să citească, va purta lui Török Zsolt, a decis Primăria.

Sursa foto-video: Alpin Film Festival Facebook