Arad: FOTO VIDEO Cel mai mare pelerinaj de peste an, în cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, Basilica Papală Maria Radna. Printre zecile de mii de credincioși s-au aflat pelerini din Vietnam sau SUA

Zi speciala astazi in cel mai mare loc catholic de pelerinaj din vestul Romaniei. Cea mai veche mănăstire catolică din vestul ţării, Maria Radna, din judeţul Arad, a primit astazi mii de pelerini. Credinciosii vin in fiecare an, de la zeci şi chiar sute de km depărtare, pentru a sarbatoari, la Basilica Papala Maria Radna, Naşterea Maicii Domnului sau SFânta Marie Mică. Mănăstirea Basilica Maria Radna se află în oraşul Lipova din judeţul Arad şi este cel mai important loc de pelerinaj catolic din vestul ţării. Unii pelerini parcurg pe jos, în rugăciune, zeci de km pentru a ajunge la mănăstirea Maria Radna.  

ARADCU 00 MARIA RADNA DUM08SEPT EDIT

Zi speciala astazi in cel mai mare loc catolic de pelerinaj din vestul Romaniei. Cea mai veche mănăstire catolică din vestul ţării, Maria Radna, din judeţul Arad, a primit astazi mii de pelerini. Credinciosii vin in fiecare an, de la zeci şi chiar sute de km depărtare, pentru a sarbatori, la Basilica Papala Maria Radna, Naşterea Maicii Domnului sau SFânta Marie Mică.

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 8 septembrie 2019

Mănăstirea a primit azi mii de credincioşi din toată ţara şi din străinătate, care au venit la Basilica Papală Maria Radna din judeţul Arad pentru a sărbători Naşterea Maicii Domnului. Unii au mers pe jos chiar şi 150 de km.

Printre pelerini s-au aflat și misionari din Vietnam sau SUA.

Slujbele speciale au început încă de vineri seara şi ţin până duminică seara, perioadă în care mii de credincioşi din ţară şi străinătate ajung la Maria Radna.

22 de slujbe în 5 limbi

Peste 25.000 de credinciosi au participat, în aceste zile, la cele 22 de slujbe de la Maria Radna oficiate în 5 limbi…. maghiara, bulgară, germana, romana si croata. Astăzi, Sfânta Liturghie Pontificală în: română – maghiară – germană –celebrată decătre Eminenţa Sa Msgr Joszef Csaba Pal, episcop de Timișoara.

În cele 3 zile sunt fi oficiate 22 slujbe în 5 limbi.

Desi este o manastire catolica, la Maria Radna vin an de an, credinciosi din toate religiile. Unii vin la mănăstire de 2 zile şi petrec noaptea în biserică.

Dupa ce asculta slujba, credinciosii culeg din padurea de stejari din spatele manastirii, niste muguri asemuiti cu lacrimile FecioareiMaria, care îi feresc de boli şi necaz.

Este una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, spune părintele paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.

Basilica Papală Maria Radna, cel mai de succes obiectiv turistic din Arad

La Maria Radna există o icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că e făcătoare de minuni şi cu toate că a trecut printr-un puternic incendiu, a scăpat neatinsă. Legenda spune ca cei care se roaga la icoana Maicii Domnului sunt vindecati in mod miraculos de boli. Atestata docunentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor.

Basilica Papală Maria Radna a fost resfinţită, în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoroaşilor.

Basilica Papală Maria Radna este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din România, cât şi din alte ţări.