Arad: FOTO VIDEO Concurs internațional de bucate tradiționale „Pomana Porcului”, în județul Arad. Printre participanți, fostul ministru al Afacerilor Interne, Constantin Traian Igaș

Festin culinar în judeţul Arad, unde, duminică a avut loc un concurs internaţional de mezeluri, sau, mai exact, pomana porcului. 5 porci de 100-120 kg au fost sacrificați la prima oră a zilei, iar zeci de măcelari pricepuţi din Arad şi Ungaria s-au pus să prapare cârnaţi, caltaboşi şi jumări, care de care mai gustoase. În final, cca 1.200 de porţii de mâncare au putut fi gustate gratuit.

 

Imagine

ARADCU 00 POMANA PORCULUI PECICA DUM29DEC

Festin culinar în judeţul Arad, unde, duminică a avut loc un concurs internaţional de mezeluri, sau, mai exact, pomana porcului. 5 porcide 100-120 kg au fost sacrificați la prima oră a zilei, iar zeci de măcelari pricepuţi din Arad şi Ungaria s-au pus să prapare cârnaţi, caltaboşi şi jumări, care de care mai gustoase. În final, cca 1.200 de porţii de mâncare au putut fi gustate gratuit.

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 29 decembrie 2019

Concursul de preparare a produselor tradiționale care are loc în oraşul Pecica, din judeţul Arad, a început în cadrul unui proiect transfrontalier și a devenit un obicei pentru promovarea tradiției gastronomice. Câteva zeci de măcelari din 5 echipe din România şi UNgaria intră în concurs.

Printre cei care au pregătit bucate alese s-a aflat și fostul ministru al afacerilor interne, Constantin Traian Igaș.

Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât nu de mult zona a trecut cu bine de pesta porcină africană, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Competiția are loc după Crăciun pentru ca și cei care au ținut post să se poată bucura de bucatele pregătite.

Concursul organizat de către Primăria Oraşului Pecica a ajuns la cea de-a 10a ediţie, a decalarat primarul oraşului Pecica, Petru Antal.
JUriul a desemnat cele mai bune produse… au contat aspectul şi gustul.

În vestul ţării, pomana porcului sau prospăta de porc, cum se mai spune prin zonă, este o mare tradiţie, iar secretele se transmit din tată în fiu.

Măcelarii spun că nu doar priceperea lor, ci şi condimentele utilizate, dau gustul unic al acestor mezeluri. Unii gătesc foarte picant, după reţete luate de la vecinii din Ungaria. Concursul se va încheia cu o mare petrecere care ţine până luni dimineaţă.

Toate produsele din concurs au putut fi gustate gratuit de către vizitatori, fiind pregătite cca 1.200 de porţii de mâncare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.