Arad: Hoț recidivist, reținut de cetățeni, după ce a furat bani de la un vârstnic. Incidentul a avut loc chiar în centrul Aradului

Un bărbat care a furat, sâmbătă, 50 de euro de la un bărbat de 75 de ani, în Piața Catedralei, cunoscută ca Piața Mare, din centrul Aradului, a fost reținut decătre mai mulți cetățeni, martori la incident.

Conform Poliției Locale Arad, unui bărbat de 75 de ani, care se afla la cumpărături în Piața Catedralei, i-a fost sustrasă o bancnotă de 50 de euro, în fața unei gherete, de către un arădean în vârstă de 27 de ani, conform propriilor afirmații, făcute ulterior în fața polițiștilor locali, ar fi un recidivist care a efectuat detenție inclusiv în străinătate.

Un martor care a asistat la întreaga scenă a solicitat intervenția echipajelor din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație al Poliției Locale Arad.

Imediat după comiterea furtului, suspectul a încercat să fugă de la locul faptei, însă a fost reținut de cetățeni până la sosirea polițiștilor locali.

După ce a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Locale, bărbatul și-a recunoscut fapta. Tot el le-a spus agenților și că a aruncat bancnota sub o masă din piață. Banii, care au fost recuperați chiar din locul indicat de hoț, au fost returnați păgubitului.

Suspectul a fost predat unui echipaj al Poliției Municipiului Arad în vederea continuării cercetărilor. Și martorul care anunțase echipajul Poliției Locale a dat declarații în fața poliției naționale.

Spre deosebire de alte situații similare gestionate de polițiștii locali în ultimele luni, în acest caz există premisele ca suspectul să răspundă penal pentru fapta sa, după ce păgubitul a decis să depună plângere.