Arad: Incendiu provocat de către muncitorii de la gaze

Un puternic incendiu a cuprins, marți, o clădire din zona Făt Frumos din municipiul Arad, iar primele date arată că incendiul a fost provocat accidental decătre municitorii companiei de distribuție a gazelor naturale (E-ON).

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „incendiul s-a produs la o construcție din municipiul Arad, cu funcționalități multiple – casă de locuit, birouri de firmă – cu posibilitatea de propagare la alte 3 construcții”.

„În momentul sosirii celor 3 echipaje de intervenție – 2 stingere și un echipaj de descarcerare pentru facilitarea accesului pompierilor în interior – incendiul se manifesta violent la o parte a mansardei. A fost localizat în circa 30 de minute, limitat, fără a se extinde la celelalte construcții. A fost stins după circa o oră de intevenție. Ca și cauză probabilă: scântei mecanice rezultate din neglijență în executarea lucrărilor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Conform primelor cercetări, în timp ce efectuau unele lucrări, muncitorii companiei de gaze ar fi produs scântei care au declanșat incendiul.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad