Arad: Incendiu puternic la un atelier de tâmplărie. Pompierii au intervenit cca 6 ore

Un puternic incendiu a cuprins, duminică dimineața o hală cu rol de atelier de tâmplărie din orașul Sântana, județul Arad. Apelul la 112 a fost făcut la ora 02:07.

 

ARADCU ISU ARAD DUM14OCT

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 14 Octombrie 2018

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Călin Domșa, „incendiul s-a manifestat pe o suprafața de aproximativ 600 mp cu posibilitate de extindere la casă”.

„Pompierii din cadrul Detasamentului Arad au intervenit cu 2 Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă, 1 Autoscară, 1 SMURD PA Curtici și 1 Autospeciala de Primă Intervenție și Comandă, aceștia fiind sprijiniți de către Garda de Intervenție Chișineu Criș care a intervenit cu 1 Autospeciala de Stingere cu Apa și Spumă, respectiv Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgentă Sântana cu 2 Autospeciale”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Călin Domșa.

Echipajele compuse din 2 ofițeri, 13 Subofițeri, 7 voluntari și 5 cetățeni au reusit limitarea propagării și localizarea incendiului din primele minute după ajungerea la fața locului, însă acțiunea de stingere s-a reușit după circa 6 ore. În interiorul halei a ars o cantitate considerabilă de material combustibil lemnos.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric, adică instalația electrică a fost suprasolicitată.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad