Arad: Incident mai puțin obișnuit: circulație blocată de o locomotivă, care a deraiat în mijlocul unei intersecții dintr-un cartier

Incident mai puțin obișnuit, joi, în Arad. O locomotivă a blocat câteva ore circulația mașinilor dupăce a deraiat chiar în mijlocul unei intersecții din municipiul Arad.

Incidentul a avut loc în cartierul Cadaș, unde există o situație unică în vestul țării… prin o stradă cu case trece o cale ferată industrială. Pentru că linia de cale ferată nu a fost curățată de zapadă și gheață, locomotiva care mergea să tracteze mai multe vagoane cu carburant a deraiat chiar în mijlocul unei intersecții. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de polițiști pentru a dirija circulația. Polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul alcool test pe mecanicul locomitivei, rezultatul fiind zero.

Localnicii sunt extrem de nemulțumiți că de ani de zile trenul le trece la doar câțiva metri de case. Oamenii se plâng că vagoanele cisternă care au circa 75 de tone fiecare le afectează structura de rezistență a caselor, iar trenul care trece prin mijlocul străzii este un adevărat pericol pentru copiii din zonă.

Linia de tren a fost construită încă de la începutul secolului XX, atunci când deservea mai multe depozite de lemne și cărbuni, dar și fabrici din sud vestul oraşului. Astăzi, pe aici se mai transportă doar produse petroliere, la un depozit din apropiere. Orarul trenurilor cisternă este unul neregulat, ceea ce le face chiar şi mai periculoase pentru cei ce locuiesc în zonă.

Trenul trece prin nu mai puțin de 7 intersecții din cartierele Cadaș și Bujac și traverează și un teren viran până să ajungă la depozitele cu carburanți.

POlițiștii de la transporturi feroviare continuă cercetările în acest caz.