Arad: Magistrați din 4 țări ale Uniunii Europene, în vizită în România, pentru a vedea cum funcționează sistemul judiciar. Joi au ajuns la Tribunalul Arad

 
8 judecători din Uniunea Europeană au vizitat, joi, Tribunalul Arad, în cadrul unui schimb de experiență care are loc prin programul EJTN/REFJ (Reţeaua Europeană de Formare Judiciară).
 
Cei 8 judecători – 4 din Germania, 2 din Estonia și câte 1 din Finlanda şi Olanda au fost însoţiţi decătre judecător Ştefan Ioan Lucaciuc, din cadrul Curţii de Apel Timişoara.
 
Conform Tribunalului Arad, magistrații europeni se află pentru 2 săptămâni în România pentru a cunoaşte modul de funcţionare a sistemului judiciar din România, precum şi activitatea instanţelor arădene, fiindu-le prezentată şi aplicaţia dosarul electronic, dezvoltată de specialiştii IT din cadrul Tribunalului Arad, care permite vizualizarea dosarului electronic, precum şi expedierea actelor de procedură în format electronic.
 
În prima săptămână din cadrul acestui stagiu de schimb de experienţă, judecători invitați s-au aflat în Bucureşti, unde au vizitat instanţele din Capitală, iar acum se află în Timişoara, timp de o săptămână, unde au vizitat instanţele din judeţul Timiş, precum şi Centrul Educativ Buziaş. 
 
Lansat la iniţiativa Parlamentului European, programul de schimb de experienţă este finanţat de către Comisia Europeană, obiectivul principal fiind acela de a spori cunoştinţele practice ale magistraţilor europeni cu privire la alte sisteme judiciare din cadrul statelor membre ale Uniunii Europene.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.